donderdag 4 augustus 2016

This Brooklyn Week #21





Welkom bij een nieuwe weekblog!

Gelukkig is de temperatuur hier een beetje gezakt, van een constante 35 graden zitten we nu rond de 25, zo mag het wel blijven van mij, heerlijk!
Op deze manier kunnen we ook een keer zonder Airco in de woonkamer zitten en genieten van de rust aan onze oren ;) 


Afgelopen week hebben wij afscheid genomen van onze stagiaire. Het is een Nederlandse student, die hier dus ongeveer een half jaar is geweest. In die tijd bouw je best wel een band op, vooral met zo'n klein team. We zijn daarom gezellig uit eten geweest met z'n allen en ik zocht een leuk restaurantje uit. Het is gelijk een aanrader: The Merchants River House.
Dit restaurant bevindt zich vlakbij het One World Trade Center, aan de waterkant. 
We hadden dan ook een prachtig uitzicht met de ondergaande zon en daarnaast hebben we ook nog eens heerlijk gegeten! Reserveren is zeker slim om te doen, want het was daar behoorlijk druk. 



Eenmaal klaar met eten hebben we met z'n allen nog een stuk gewandeld langs de haven aan de Hudson en de 9/11 memorial. Wat ook in de avond een erg mooie en bijzondere omgeving is. 





Nova is afgelopen week ook weer eens mee naar kantoor geweest. Dit hadden we al eerder gedaan, we gingen dan lopend met haar naar kantoor, maar dit is behoorlijk stressvol. We moeten dan namelijk noodgedwongen over de Brooklyn Bridge lopen. Hierbij loop je over houten vlonders, met auto's onder je en vaak ook nog wegwerkzaamheden. Het is er vaak ook erg druk met wandelaars en fietsers. Nova vond dit geen succes en wij eigenlijk ook niet. Deze keer namen we een taxi en dat gaat super! Dat doen we dan natuurlijk niet dagelijks, maar zo af en toe is het heel leuk. Op kantoor mag ze los en kan ze gezellig bij iedereen kijken. Aan aandacht niets tekort!



Alleen het uitlaten op Wall Street vindt ze maar vreemd. Geen perkje te bekennen helaas. Maar het went snel en ze was al vriendjes geworden met een Labradoodle. Hier zit Nova in het omheinde uitlaatterrein, geen gras maar beton als ondergrond en de autoweg boven haar ;) 


Afgelopen Zaterdag besloten we met Nova naar Dumbo te lopen, een wandeling van 30 minuten. Het was die dag nog steeds wel warm, maar het was net te doen. Bij de East River kan Nova zwemmen en we dachten dat ze dat wel fijn zou vinden. In Nederland zwom Nova een paar keer per week. Hier in Amerika hooguit eens per maand. Je merkt daardoor wel dat haar vacht muffer wordt en ze verhaard als een dolle. Een goede duik in het water helpt dan altijd wel. En dat vond ze dus ook super fijn! Onder de bogen van de Manhattan Bridge konden we even in de schaduw bijkomen.



Op de terugweg kwamen we deze bakfiets tegen. We willen er ook graag eentje aanschaffen. Zo kunnen we nog makkelijker bij het water komen met Nova. Maar ze zijn zo duur!! prijzen beginnen 
bij 2000 dollar.... pfff.



Ook ben ik op zaterdag weer eens naar de kapper geweest. Dit was voor mij de tweede keer in een half jaar. Ik stel het steeds uit omdat het zo duur is! Dus er is weer een lekker stukje af zodat ik voorlopig niet nog eens hoef haha.




Zondags regende het vrijwel de hele dag en bleven we noodgedwongen thuis. Toen het rond een uurtje of 5 droog was, pakten Maxim en ik allebei de Citibike en zijn we naar Williamsburg gefietst. Daar was een Apple Store geopend en dat was een leuke reden om er even te gaan kijken. Onderweg kwamen wij onder andere deze crossbaan tegen, op de achtergrond zie je de Empire State Building.



Williamsburg is een erg leuke buurt in Brooklyn. Veel kunstenaars en artiesten trekken al jaren naar deze wijk waardoor het er erg creatief en industrieel uitziet. Vaak zijn de gebouwen oude loodsen, met hier en daar een woonhuis. Maar de wijk ontwikkeld zich heel erg doordat het zo populair wordt. 




Wij hebben er even lekker rondgelopen, langs het water gelopen en daarna hebben we heerlijk wat gegeten in dit leuke restaurantje! Na een kwartiertje fietsen waren we weer thuis. Brooklyn heeft veel te bieden en we zijn nog lang niet uitgekeken. 

Tot de volgende blog!









4 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke week weer!!
    Met mooie foto's..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb weer genoten Irma,fijn voor jullie dat het wat minder heet is,voor Nova ook fijner denk ik.Jullie zijn echt helemaal thuis daar,goed te zien en te horen,Dank je dat ik weer mocht meelezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk weer! Prachtige foto's staan ertussen, en wat fijn als Nova even lekker kan zwemmen. Dat uitzicht vanaf het restaurant op de Hudson river is prachtig zeg.

    BeantwoordenVerwijderen