woensdag 29 juni 2016

This Brooklyn Week #17


Welkom bij een nieuwe weekblog!




Het is de afgelopen weken hier onophoudelijk warm weer. Niet bloedheet maar wel zo'n 27 graden. 
Het belooft nog veel warmer te worden in het hoogseizoen... ik ben er een beetje bang voor haha. 
Nova houdt niet zo van de warmte, maar doet het hartstikke goed, ze zoekt ook lekker de schaduw op in de tuin, of ligt binnen waar de airco aan is.


Deze week hebben we weer afscheid genomen van mijn schoonmoeder en vriendin. Het was een fijne week. De dames hebben samen veel bekeken van de stad. Ze hebben zoveel gezien en meegemaakt, zelfs een concert in Prospect Park. En samen met hen hebben we leuke plekjes van NYC laten zien zoals de Highline, Greenwich Village, Brooklyn Heights. 
Het is toch raar als iemand dan weer terug gaat naar Nederland, even is dat heel confronterend. Wanneer ga je elkaar weer zien?  Maar gelukkig pakte ik de draad snel weer op en werd het weer een week zoals zovelen. 


Ik moest deze week ook wat papierwerk regelen en moest/ mocht daarbij het volgende invullen. 
Hier is dit een hele normale vraag... toch vind ik het een beetje idioot. 




Jup, ze hebben hier muggen.... erg veel muggen. En niet alleen 's avonds, maar ook gewoon overdag. Afgelopen week werd ik helemaal lekgeprikt. Ik verging van de jeuk en mijn benen zagen er niet uit.
Hup naar de drogist voor een vliegenmepper, creme tegen de jeuk en (niet op de foto) anti muggen spray. Los van dat dit enorm stinkt, helpt het wel.



Deze week zijn wij er ook een middagje op uit gegaan. We lunchten Bij Brookfield Place ( vlakbij WTC) en liepen vanuit daar naar Battery Park. Aanrader!!Het is een hele mooie boulevard en je hebt er enorm mooi uitzicht op het Statue of Liberty.




Zaterdag zijn we samen een paar uurtjes Manhattan in gegaan en wel naar East Village. Bij East Village moet ik echt een beetje denken aan kleine steegjes van Amsterdam, heel gezellig, schattig, veel barretjes. Het was een gedeelte waar we nog niet eerder hadden gekeken dus erg leuk om zo weer wat van de stad te ontdekken.



Onze buurvrouw kwam laatst vertellen dat ze 3 weken naar haar familie in Japan gaat, of wij haar auto willen lenen. Uhhh ja!!!
We hadden al eens gekeken hoeveel het zou kosten om een auto te huren en dat is hier in NY behoorlijk aan de prijzige kant. Helaas kunnen we met Nova geen gebruik maken van het openbaar vervoer, dat zou wel schelen.
Maar dit kwam dus zeer gelegen en afgelopen zondag konden we dus voor het eerst lekker rijden!
We zitten hier nu ongeveer 5 maanden en waren nog niet verder gekomen dan Brooklyn en Manhattan. We kozen ervoor om naar Tarry Town te rijden, dat ligt ten noorden van Manhattan ongeveer een uur rijden. Aangezien het de eerste keer was voor ons in een auto in Amerika vonden we het nog wel spannend.


En eenmaal op de weg moesten we ook wel even behoorlijk wennen. Hier houden de auto's niet allemaal netjes de rechterbaan aan en halen ze niet alleen links in. Nee hier geldt de regel" keep your lane" ( Blijf op je eigen baan) En als je echt in wilt halen mag dat links en rechts.  Eenmaal uit de stad ging dat allemaal redelijk beschaafd en relaxed, maar in de stad ging het er nogal vijandig aan toe.  NYers weten prima waar hun claxon zit en dat laten ze ook horen.





Maar we hebben het overleefd en Tarry Town was een verademing! Hoeveel we ook van NYC houden, het was heerlijk om even midden in de natuur te zijn in een lief klein dorpje. Tarry Town ligt aan de Hudson River, ook wel Hudson Valley genaamd en je hebt er dus enorm mooi uitzicht. Ja ook dit is New York ;)  Ter verduidelijking, het bevindt zich in de staat New York. Na een middagje genieten zijn we weer lekker terug gereden en zijn we weer een hele ervaring rijker :)

Onderstaande foto is ook om Tarry Town, in een wijkje met allemaal nieuwbouw villa's. Het zou zo Blaricum kunnen zijn ;)

Groetjes maar weer!


10 opmerkingen:

  1. Heerlijk dat jullie nu die auto kunnen lenen, kunnen jullie lekker erop uit. Ben benieuwd wat voor jullie nog meer voor moois gaan bekijken. En dat weer, hoe lekker! Wat een schril contrast met NL... Heerlijk ook dat Nova even het water in kon.
    En even wennen he dat rijden daar. In NY zelf lijkt het me doodeng haha!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja voel me bijna schuldig dat het hier zo lekker weer is haha

      Verwijderen
  2. WoW wat een lieve buurvrouw dat jullie d'r auto mogen lenen.
    Wat een leuk uitstapje hebben julli gemaakt.
    En wat is Nova een mooi fotomodelletje staat steeds zo leuk op de foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Maxim was er toch ook bij begreep ik? Ik zie hem niet ��

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat goed dat jullie in NY zelf durven te rijden. Daarbuiten is het goed te doen maar in de stad zelf rijden is echt andere koek. Wel lekker natuurlijk om een auto tot je beschikking te hebben.
    We genieten trouwens nog steeds van jullie verhalen en foto's. Erg leuk om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Brookfield place, battery park, help we hebben maar 5 dagen NY :)
    Top actie van de buurvrouw, beter een goede buur dan een ..... :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha wat allemaal in 1 wandeling kan : wtc ,dan brookfield place dan doorlopen naar battery park. Dan kan je daar eventueel de boot pakken ( wel reserveren) naar statue of liberty, of de gratis ferry naar staten island. Mooi dagje zo haha

      Verwijderen