woensdag 15 juni 2016

This Brooklyn Week #14





Welkom bij weer een nieuwe week!



De week waarin wij een AC kochten! Yes they all call it an AC here ;)
Oftewel Airco. We kochten een geluidsarme, dat leek ons wel prettig. Maar dat geluidsarme valt een beetje tegen. We hebben inmiddels begrepen dat dat volgens kennissen heel normaal is. En het voordeel was dan dat je de buren niet continu hoorde zeiden ze haha. 
Maar het zal wel wennen. We hebben het apparaat in ieder geval echt nodig, dus het is geen overbodige luxe. 



Deze week voelde ik me helaas weer lamlendig. Mn huisarts had ook besloten mij door te sturen naar een specialist. Waar huisartsen in NL je vaak wel verder kunnen helpen met het één of ander zijn ze hier licht panisch aangelegd en wordt je al snel verwezen naar een specialist. En zo wist zij de beste arts voor mij, waar ik zelfs binnen een uur terecht kon, ware het niet dat het noodweer was en ik alleen de optie had om er met de taxi heen te gaan.
Ik gaf de chauffeur het adres en vroeg hoelang het rijden was. Minstens een half uur. Een half uur??
Jep de arts bevond zich in Bay Ridge. Dat is Zuid Brooklyn. De rit duurde uiteindelijk 3 kwartier en wat ik moest afrekenen vergeet ik maar snel. 

Het bezoek daar was ook bijzonder te noemen. De praktijk werd gerund door een Russisch Amerikaanse arts, met Russisch Amerikaanse assistentes een een wachtkamer vol Russen. De communicatie verliep daardoor ook wat stroef. Ik mocht mijn best doen om de juiste Engelse woorden te vinden voor mijn kwaal en uiteindelijk verstond ik maar de helft van wat de doktoren terugzeiden.
In ieder geval ben ik nog niet geheel uitgedokterd maar betwijfel ik of ik terug ga naar deze praktijk. 
By the way, het gaat nu alweer een stuk beter met me hoor!

Nova hield me tijdens het ziek zijn wel heel lief gezelschap :)





In NY is het gebruikelijk dat je spulletjes die je weg wilt doen (die nog in orde zijn)  op de stoep zet. 
Zo vond ik een hartstikke leuke mok van Starbucks van de steden collectie. Deze is van de stad Detroit. Nice! 



En even later vond ik ook dit boek. Hoe toevallig is het dat Maxim het er die dag ervoor met mij over had dat hij dit boek graag nog eens wil lezen. Aanrader voor iedereen die meer wil weten over klantvriendelijkheid. Geschreven door de CEO van fast food keten Shake Shack.


Donderdag gingen we gezellig uiteten met vrienden bij onze favoriete Thai. Het eten is er heerlijk en betaalbaar. Zo ook dit toetje. Mochi ijs!! Het is rijstdeeg gevuld met ijs :)


En waar ik kan, probeer ik nog een sprintje te trekken, Nova vind het allemaal wel best ;) 
(de vlekken zijn krassen op de oude spiegel)


Afgelopen weekend was het heerlijk relaxed. Zondags hebben we buiten de deur ontbeten ( zie eerste foto ) dat kan hier heel erg gezellig aan het einde van de straat op een gezellig terras. 
En ik ben even langs de nagelsalon geweest. Dat was een leuk uitstapje. 

En dan begint er weer een nieuwe werkweek. Maxim's moeder komt deze week in Brooklyn en heeft een appartementje aan de overkant vd straat gehuurd, hoe handig! Ze gaat samen met haar vriendin de stad onveilig maken ;) 


Nova had zichzelf mooi gemaakt voor de ontvangst van Oma :)

Groetjes!





























9 opmerkingen:

  1. Ik ben weer helemaal bij gelezen.Lekker voor Nova verkoeling op haar rug, en voor jullie de airco.Ik wens je beterschap,en veel plezier met de visite die komt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben weer helemaal bij gelezen.Lekker voor Nova verkoeling op haar rug, en voor jullie de airco.Ik wens je beterschap,en veel plezier met de visite die komt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook toevallig dan, dat jullie het net over dat boek hadden gehad. Die mok is leuk! En hopelijk weet je snel meer qua uitslagen van de dokter.
    Die foto met Nova naast je is schattig :-)
    Veel plezier met schoonmams en vriendin!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi gezellig dat er visite over is!!
    En lekker he om daar je nagels te laten doen.
    Als wij in de USA zijn gaan wij er oom altijd heen echte verwennerij😃

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gelukkig voel je je weer beter en wat een leuke gewoonte om de spullen die je kwijt wil op de stoep te plaatsen en er een ander blij mee te maken. Veel plezier met de visite.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuk blog, volgend jaar gaan wij in juli met ons gezin 45,55,19, 18) naar NY. Ik ben in 2012 al eerder in Brooklyn geweest en zou er nu graag willen overnachten in onze vakantieweek, omdat ik Brooklyn zo gaaf vindt. Heb jij tips voor een appartement? En hoe heet jullie favo Thai?
    Groetjes margot

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Margot!
    Wat leuk om te lezen dat je volgend jaar naar NY gaat! Wij zijn zelf gek op Brooklyn, tijdens onze reizen boekten we hier vaak ook een Airbnb appartement en dat is dan ook mijn tip, kijk tzt eens op Airbnb, je kan er ook op prive woningen zoeken dat is wel fijn met je gezin. Altijd nog goedkoper dan een hotel en veel leuker! Je mag mij ook altijd even mailen als je meer info wilt ingridschram78@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen