woensdag 1 juni 2016

This Brooklyn Week #12




Deze week vloog voorbij met vooral productieve werkdagen, maar heb tussendoor ook leuke fotomomenten kunnen vastleggen. 




Woensdag avond spraken Maxim en ik af in Manhattan om even samen wat te eten. Ik ging nog even langs wat winkels op Broadway. Een prachtige brede winkelstraat met mooi uitzicht op de Empire State Building. 


Zo nu en dan een luxe ontbijtje mag ook wel toch? Dit zijn meergranen wafels voor in de toaster, makkelijk en toch ook nog een beetje gezond haha.



Vrijdag avond was er een film avond in het park. Dit organiseren ze tijdens het lente en zomer seizoen regelmatig. Zo gezellig om in het donker op een kleedje te zitten kijken naar een goede film!
Deze keer was het een comedie over hondenshows (Best in Show) En dat trok voornamelijk ook hondenbaasjes en hondjes aan, extra leuk. 


Afgelopen week was het hier behoorlijk warm, eigenlijk elke dag wel 30 graden en deze hitte begonnen we ook aardig in het huis te voelen, tijd om snel een airco aan te schaffen! Helaas waren deze moeilijk verkrijgbaar in de winkel, want iedereen zocht er natuurlijk eentje, maar dat komt goed. 


Zaterdag heb ik mezelf iets leuks kado gedaan, een abonnement op de Citibike. 
Voor 125 euro per jaar kan ik nu overal in de stad een fiets pakken uit de stalling en lekker rondrijden. 
Daar heb ik afgelopen weekend dan ook direct gebruik van gemaakt natuurlijk. Dit is een ideale oplossing aangezien wij eigenlijk geen eigen fiets kwijt kunnen in ons appartement. De stallingen staan door heel Brooklyn en Manhattan, dus er is er altijd wel eentje in de buurt. Mocht je in NY zijn en er eentje willen huren, het kost 12 dollar per 24 uur + 100 dollar borg. Je kan betalen met je credit card en de borg krijg je na 24 uur terug. Je mag de fiets maar 30 minuten gebruiken en je moet hem dan weer stallen (en daarna kan je dus direct een nieuwe pakken) Dit is om te voorkomen dat de fietsen overal komen te staan.


Ik ben gelijk lekker gaan rondfietsen. Zo kwam ik uit bij mijn favoriete hardloopwinkel in Williamsburg. Ja en ik ben ook geslaagd voor een paar New Balance schoenen. 


Daarna nog even een " Cold Brew" gedronken in dit leuke tentje. En ook nog een "pie" maar die was al op voordat ik het doorhad haha.

Zondag besloot ik nog maar eens de fiets te pakken om even wat inkopen te doen bij de Target. De Target is een combi van supermarkt/ kledingwinkel/drogist... of tja van alles! Heerlijke winkel om er lekker rond te neuzen en zo hebben we onze zomer garderobe weer wat bijgevult, want we hadden echt maar heel weinig mee vanuit NL. 



s' Avonds besloten we lekker uit eten te gaan bij een Sushi Restaurant bij ons in de straat. Wat een ontdekking! Een menukaart met ontelbaar veel keuze! Uiteindelijk gekozen voor dit mooie Sashimi voorgerecht en beide een groot bord sushi. 
Het was ontzettend lekker. En de groene thee was behoorlijk GROEN :) haha.
Dat was weer een gezellige weekblog, tot volgende keer :)



























4 opmerkingen:

  1. Leuk overzicht weer. Die filmavondjes in het park, wat leuk zeg! En Target is een fijne winkel, kom er in Florida graag. En fietsen is fijn, en je bent zoveel mobieler.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oo wat leuk lekker een film kijken in het park.
    En een mooi kado voor jezelf om lekker een heel jaar rond te kunnen fietsen.
    Ja soms moet je jezelf verwennen he😉
    Zo t zien hebben jullie het aardig naar je zin in N Y

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig wat er toch allemaal mogelijk is.Nou met recht groene thee.
    En zo leuk samen met je hond op een kleedje in het park een film kijken.
    Goed zeg met zo'n fiets,vreselijke goeie oplossing, jullie gaan lekker daar en zo te merken heel goed naar jullie zin.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Erg leuk om in een park naar een film te kijken, staat dat ergens op internet zodat je dat van tevoren kunt zien of er iets ingepland staat? :)
    Ook hier dol op Target en sushi en dan ook nog mooi weer, wat wil een mens behalve een airco dan nog meer :)

    BeantwoordenVerwijderen