woensdag 16 maart 2016

WeWork





Zoals jullie weten, wonen en werken wij in New York.

Wij hebben een bedrijf in Eindhoven en hebben tevens een kantoor in New York. 
Deze bevindt zich in één van de locaties van WeWork. 

WeWork Wallstreet

WeWork biedt kantoorruimtes voor kleine tot grotere bedrijven en hebben alleen al in NY 26 locaties. Wereldwijd bevindt WeWork zich inmiddels al in 6 landen en volgen er binnenkort nog meer. 
Wij hadden tijdens een eerder bezoek een klant bezocht in een gebouw van WeWork en waren toen al onder de indruk van hun uitstraling en interieur. Toen wij even later zelf een kantoorruimte zochten was de keuze snel gemaakt.

Verse koffie bij de entree
Ontvangsthal


Op dat moment zou er een locatie openen op Wallstreet en wij waren er als de kippen bij. 
WeWork biedt ruimtes aan voor 1 of 2 personen, waarbij je dus ook echt wel in een kleine ruimte zit, maar ook grotere waarbij je met 4, 6 of zelfs 40 personen kan werken. 
De algemene ruimtes zijn allemaal ontzettend trendy ingericht, de werkruimtes zijn enorm praktisch en netjes. 

Vergaderruimte



Sociale ruimte op onze verdieping.

Je kan merken dat WeWork zich erg richt op het in contact komen met andere bedrijven en het netwerken. In het gebouw bevinden zich veel sociale ruimtes, worden er wekelijks meerdere events georganiseerd en is er ook een WeWork online community, waar je in contact kan komen met al je mede WeWorkers. Mocht je iemand zoeken die bijvoorbeeld een logo wil ontwerpen kan het maar zo zijn dat die zich bevindt in hetzelfde gebouw, hoe handig!



In Eindhoven was mijn taak naast de administratie, voornamelijk om het kantoor een beetje netjes te houden, de voorraad bij te houden en te zorgen voor het algehele onderhoud. Hoe heerlijk is het dat ik hier gewoon verwend wordt met altijd verse koffie, de heerlijkste theetjes en ja voor diegene die dorst hebben, elke dag bier op de tap. 

Elke dag vers ijswater
Ja, echt waar
Dagelijks krijg ik wel een mailtje dat er ergens happy hour is, of dat er een extern bedrijf een lezing houdt, incl hapjes en drankjes. 
Het is dus werken en genieten tegelijk. 

Het past precies

Incl uitzicht
Onze kantoorruimte is er eentje voor 4 personen. Wij kijken uit op een zijstraat van Wallstreet. Mochten we meer mensen kwijt willen dan zullen we moeten verhuizen naar een grotere ruimte, want meer dan 4 tafels passen er echt niet in. Het is niet ruim, maar de ruimte wordt goed benut.

Henry onze buurman

In ons kantoorgebouw zijn huisdieren ook van harte welkom. Helaas is dat voor Nova niet erg handig. Ons kantoor bevindt zich in Manhattan. Dat is een ruim een uur lopen van ons huis. Nova mag niet in de metro, dus het is niet echt makkelijk om haar mee te nemen . Daarbij zou ik ook niet weten waar zij nog kan liggen in onze kantoorruimte ;) 
Onze buurman heeft een franse bulldog "Henry" 
Henry heeft aan aandacht niet tekort en loopt met gemak alle kantoor ruimtes in, gelukkig vind niemand dat erg. 


Onze buurvrouw neemt dagelijks haar 2 konijnen mee, ja je verzint het niet. 
Zij vangt dieren in nood op en zo heeft zij op dit moment dus 2 konijntjes in de opvang. Alles hartstikke netjes en verzorgd. De 2 zusjes zijn getraind om op de kattenbak te gaan. 

Na al die foto's zul je wel denken, kom je nog wel aan werken toe?
Ja, ik kan zelfs zeggen dat ik me hier productiever voel dan in Eindhoven. Ik hoef niet tussendoor op te staan om voor de koffie te zorgen, om Nova uit te laten, om telefoontjes aan te nemen, maar kan heerlijk ongestoord doorwerken. 

Groetjes!






























6 opmerkingen:

  1. Nog een keer dan: wat een ontzettend leuk blog, nu zeg ik het niet meer hoor!
    Dat zijn nog eens gave kantoren, leuke mensen, geen wonder dat je hier energie van krijgt en dus veel productiever wordt, heb je nog personeel nodig ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel goed, maar dit concept heb je in Nederland ook al hoor, ik ken er 2, eentje in Utrecht en een gebouw in Naarden

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk concept zeg. En wat een schril contrast met het kantoor waar ik werk haha.
    Wat een mooie warme kleuren overal. En heerlijke service zeg, met o.a. dat ijswater, en dat bier, wow haha! Hebben jullie nog een vacature open staan???
    Alleen jammer dat Nova idd niet mee kan. Maar goed, je kan niet alles hebben ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat moet geweldig werken zijn hier, en hoe leuk je huisdier kunnen meenemen.
    Jammer dat Nova niet mee kan, ik vind haar zoooo lief en leuk!

    BeantwoordenVerwijderen