donderdag 7 juli 2016

This Brooklyn Week #18


Welkom! Ook deze week weer enorm lekker weer.  Dat is wel even wennen, in NL blijft het vaak niet langer dan een paar dagen warm en dan volgt er weer minder weer.


Hier is het nu al 3 weken volop warm. Deze week werd er ook een waarschuwing gegeven om zoveel mogelijk binnen te blijven, erop gericht dat de meeste mensen hier airco hebben. Voor de daklozen hebben ze zelfs cooling centers opgericht zodat ze niet heel de dag buiten hoeven te zijn.
We hebben wel al een paar avonden regen gehad, zelfs storm en onweer, maar dat was dan de volgende dag weer weg. Op zich lekker!


Zaterdags ben ik even lekker gaan winkelen. In Brooklyn bevinden zich veel outlet winkels zoals je in NL de TK Maxx hebt.
Hier in USA heet dit TJ Maxx en zijn er ook andere outlets zoals Nordstrom Rack, Marshalls, Century 21. Deze winkels vind ik persoonlijk erg leuk! Je vind er prachtige kleding, schoenen en andere accessoires, van soms dure merken, voor een hele schappelijke prijs. Vaak hangen er maar een paar exemplaren van een bepaald kledingstuk en zo heb je altijd iets exclusiefs.
En ja ook deze keer ben ik weer geslaagd!

Zondags hebben we lekker rustig aan gedaan, want de volgende dag wilden we lekker gaan rondrijden in de leenauto. Deze maandag 4 juli is hier namelijk in USA een feestdag; Independence Day, dus we waren lekker vrij.



's avonds bij het uitlaten van Nova liepen we toevallig langs de straat waar we onze leenauto geparkeerd hadden. Ik zei opeens tegen Maxim; zijn we er nu voorbij gelopen, want ik zie hem niet staan? We keken nog eens goed, maar de auto stond er niet! We wisten gewoon niet wat we moesten zeggen tegen elkaar, liepen als idioten door die straat om ons heen te kijken. Hoe kan dit?!!



Maxim ging bellen met de politie en ik sprak een buurtbewoner aan.
Zij vroeg mij of ik hem toevallig in de buurt van de "fire hydrant" ( Zo'n paaltje als hierboven) had gezet, want dat is verboden en dan slepen ze je auto weg.
Uhhh, tja dat zou dus wel kunnen want daar hebben wij niet op gelet!

Maxim sprak inmiddels met de politie en die kon bevestigen dat de auto weggesleept was. In verband met de feestdagen konden we hem echter pas dinsdag halen, wat extra stallingskosten betekende, maar we waren ZO blij dat hij terecht was!


Dus helaas konden we op 4 juli niet erop uit met de auto, erg jammer. In plaats daarvan hebben we maar genoten van de rustige vrije dag en zijn we 's middags nog wat gaan wandelen in Manhattan. Ook geen straf natuurlijk. Hier waren we aan de Hudson vlakbij het World Trade Center, ook wel Tribeca genaamd. ( Triangle Below Canal street)



We zijn onder andere langs de kazerne gelopen die gebruikt is voor de film Ghostbusters! Helaas werd deze net gerenoveerd, maar de fans zullen het wel herkennen! 15 juli komt hier Ghostbusters 3 in de bioscoop!

's Avonds zijn we samen naar het park gelopen om vanaf het hoogste punt naar het vuurwerk te kijken aan de East River. Helaas was het voor ons niet handig om bij de East River te gaan staan aangezien Nova bang is voor vuurwerk, alleen thuis laten vonden we ook zielig, omdat er ook in de buurt werd afgestoken. Maar op deze manier hebben we er toch van kunnen genieten.

De dag erna konden we dus de auto gaan ophalen. Laat ik het kort houden en snel vergeten, de boete was akelig! Maar het typische was wel dat we eigenlijk zonder veel problemen de auto mee kregen, die niet eens van ons is, als we maar betaalden, leek wel ;)

Tja met zulke avonturen krijg ik mijn blog wel vol haha!
Verder heb ik een lekkere werkweek met ook op kantoor een fijne airco, zo komen we de dagen wel door. Fijn weekend alvast!







6 opmerkingen:

  1. Oo wat een verhaal met de auto!!
    Je zal het wel heel warm hebben gehad😄
    En het was al zo warm,maar gelukkig hebben jullie de auto weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fjoe wat een avontuur, ik zie jullie al lopen in lichte paniek.... Gelukkig is hij terecht!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja die auto, pfff.... Zo balen, maar gelukkig is ie terecht. Je moet er toch niet aan denken dat ie gestolen zou zijn.
    Verder natuurlijk heerlijk om zo 4 juli daar te vieren. En gelukkig voor Nova is het vuurwerk weer voorbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat zullen jullie geschrokken zijn, zeker weten dat jullie dat geen 2e keer meer overkomt. Die warmte klinkt nog steeds goed :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha nou , het is vandaag 32 graden en erg benauwd buiten. Niet aan mij besteed, maar we slaan ons er doorheen ;)

      Verwijderen
  5. Balen van de boete, maar gelukkig wel weer terecht, pfff, zou je gebeuren, auto lenen en dan gestolen worden...
    Fijn dat jullie zo goed weer hebben, hier in NL is het kommer en kwel, dus aftellen voor de vakantie naar Florida!

    BeantwoordenVerwijderen