dinsdag 8 november 2016

This Brooklyn Week #34




Welkom bij een nieuwe weekblog!




Het was er al even tijd voor, maar nee het is niet mijn grootste hobby, een tandartsbezoek!!
Ik heb vroeger heel veel problemen gehad met mijn tanden en ook had ik als klein kind een verschrikkelijke horror tandarts, dat heeft allemaal niet mee gewerkt en daarom had ik niet zo'n zin om hier op zoek te gaan naar een tandarts. Toch gaat het de afgelopen jaren erg goed met mijn tanden dus ga ik ook netjes regelmatig op bezoek.
Ik ging in september langzaam aan zonder enige druk op zoek naar een tandarts. Hier in NY heb je een website waar je allerlei specialisten kan opzoeken en kan selecteren op beoordelingen. En zo vond ik al snel een "fijne" tandarts in Brooklyn. Ik plande een afspraak in voor November, lekker ver weg, maar dan stond het maar alvast en ja hoor, nu was het zo ver!!
Gelukkig viel het bezoek erg mee, was het een hele aardige tandarts en het allerbelangrijkste, alles was goedgekeurd!! Ik ben dan nog steeds als een klein kind zo blij als dat gezegd wordt!
Dus daar zijn we weer 6 maanden vanaf voorlopig!






Zaterdag ben ik eerst even naar de Mall gegaan. Er zit daar een supermarkt waar ik nog niet eerder was geweest. Het is een enorm grote supermarkt, maar voor mij niet zo voor herhaling vatbaar. Het was er zo druk!! Maar ze hebben er echt alles!! En alles in 20 soorten, dus wat dat betreft was het een geslaagd bezoek ;) Zie hierboven; allerlei verschillende merken Maple Syrup ;)



's Avonds had ik weer een uitje met Sprout, we gingen naar het Brooklyn Museum. Ik was hier nog niet eerder geweest en het is echt een aanrader. Brooklyn Museum is een erg mooi klassiek gebouw. Ook zag ik wat Nederlandse klassiekers zoals de bekende stoel van Rietveld en een Schilderij van Mesdag. De expositieruimtes zijn erg mooi opgezet en er is genoeg te zien. Het was ook weer een leuke groep mensen, waarvan er eentje in de volle lift riep: " Please don't vote for Trump guys!!" En gelijk heeft ze ;)
Hierboven een schilderij van hoe Brooklyn er ooit uit zag... Hollands tafereeltje toch?






En dan afgelopen zondag: De New York Marathon!!
Ooit had ik de droom om er aan mee te doen. En toen ik 1,5 jaar geleden begon met hardlopen, dacht ik nog wel dat dat vast wel haalbaar zou zijn. Maar nee helaas.... de rondjes blijven bij mij hangen op max 5km, maar des te meer heb ik respect voor deze mensen die deelnemen.
Toen ik deze week ging kijken hoe de route van de marathon door Brooklyn zou lopen, zag ik dat deze gewoon langs onze straat liep!!
's ochtends verzonnen we nog snel even een kreet voor op een groot karton, gewoon voor alle Nederlanders die mee deden en dat was zo leuk!!
Veel Nederlanders riepen naar ons en wij moedigden ze natuurlijk ook weer aan, top prestaties van deze mensen!
De sfeer, het weer, het was geweldig!

The New Yorker
En we beginnen hier ook weer aan een nieuwe week, maar zeker ook een spannende week. Als jullie dit lezen is het dinsdag en zullen we eindelijk weten die de nieuwe president van Amerika wordt. Zenuwslopend tot op het eind, hopen we op het beste.

Fijne week allemaal!!

4 opmerkingen:

  1. Zo weer een lekkere volle week!
    Alleen een tandarts bezoek is minder,maar ja gelukkig is alles gied gegaan.
    En wat een leuke spreuk hebben jullie verzonnen leuk om alle Nederlanders aan te moedigen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Boodschappen doen in zo'n grote supermarkt lijkt mij veel tijd kosten, en wat te kiezen, fjoe....Prachtig, dat schilderij van Brooklyn (Breukelen). En erg spannend de laatste uren voor de uitslag van de verkiezingen. ik persoonlijk mag er niet aan denken dat het Trump zou worden. Zo'n man moet ook dealen met de andere wereldleiders......Leuke blog weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij de tandarts goedgekeurd, dus taartjes eten kan weer voorlopig! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk toch dat je die marathon zo dichtbij had. Lijkt me super om te kijken. Vroeger in Egmond keek ik altijd de halve marathon, maar dat is toch iets anders ;-)
    En ja, herkenbaar van de tandarts haha, haat het...
    Mooi dat schilderij zeg, van Brooklyn!
    En benieuwd wat de uitslag wordt. Wordt vannacht bekend, en denk dat ik morgen op mijn vrije dag er gewoon om 6 uur uit ga, veels te nieuwsgierig.

    BeantwoordenVerwijderen