vrijdag 2 juni 2017

This Brooklyn Spring #7



Welkom bij een nieuwe blog, genoeg foto's weer van de afgelopen weken ;)





Bovenstaande foto heeft Maxim genomen in de metro op de Manhattan Bridge, zou zo ingelijst kunnen worden toch? 








Afgelopen maandag was het hier Memorial Day, een public holiday dus iedereen was vrij. We hadden dus een lang weekend. Voor ons de kans om weer eens een lekkere wandeling te maken en te ontdekken. We liepen naar de wijk Bedford Stuyvesant wat niet ver is van waar wij wonen. Je vindt onderweg nog echt mooie oude reclames op de gevels. 




Een andere dag in dat weekend fietsten we naar Red Hook. Red Hook is een havenwijk in Brooklyn, waar tot een paar jaar geleden niemand heen ging. Nu begint het daar hip en trendy te worden. Wij zijn er een paar jaar geleden ook geweest en je ziet de wijk echt ontwikkelen. Van grote leegstaande/ spookachtige loodsen, tot nu moderne ateliers en boetiekjes.  En kijk eens naar dat uitzicht!!



Wij hadden gehoord over " The Lobster Pound" waar lokale kreeft wordt verkocht en dat wilden we wel proberen. We bestelden een BLT Lobster Roll en Lobster Cheese Fries ( Friet met veel kaas en... lobster) Het was allemaal heerlijk! 

RED HOOK


Woensdag ging ik weer lekker uit met mn sprout vrienden ;)
We zouden gaan Beachvolleyballen, maar zijn uiteindelijk gaan mini golfen.
Midget Golf kan je hier echt niet zeggen en kennen ze ook niet, dat betekent Dwergengolf en is natuurlijk hartstikke discriminerend. Daar staan ze in NL niet echt bij stil haha.



De Mini golf en tevens de volleybalvelden bevinden zich op Pier 25. Dit is net iets noordelijker van World Trade Center. Het is echt een aanrader om daar eens heen te gaan als je er tijd voor hebt. Je kan op deze pier allerlei activiteiten ondernemen, maar ook heerlijk slenteren, kijken en genieten van de zon en het uitzicht over de Hudson. Echt een aanrader. Ze hebben overal bankjes en tafeltjes staan, dus ook nog eens een gratis terrasje om uit te puffen na een dag sight seeing ;)



Op de terugweg naar huis moest ik even een stukje lopen om bij de metro te komen, maar dat was zeker geen straf. De zon was net onder en het was zo mooi!!
Bij deze foto moet ik deels aan Nederland denken ( door de huisjes rechts en de straatstenen) en deels ook helemaal niet ( door die gekke wolkenkrabber op de achtergrond wat ik toch wel de lelijkste in NY vind haha)


En toen ik de straat verderop naar rechts ging had ik dit uitzicht. Adembenemend...


 Ik had al eerder vertelt dat je bij de kapper ook fooi moet betalen. Je krijgt dan een envelopje bij het afrekenen en kan hier heel discreet je fooi in doen. Een envelopje voor de kapper en een envelopje voor diegene die je haar heeft gewassen. Jaja, tel het maar gewoon op bij je kosten want je ontkomt er niet aan. Nu zijn we er wel aan gewend, maar Maxim zag vorige week "$10" staan op zijn envelopje... een suggestie dat je er 10 dollar in moet doen??!!
Tja wij weten onderhand dat je bij een restaurant minstens 18-20% fooi dient te geven en wat dat betreft kom je daar ook wel op uit bij de kapper, maar spontaan fooi geven is hier in ieder geval niet aan de orde!


 En mijn blog zal niet compleet zijn zonder Nova, dus hier nog wat mooie foto's van onze levensgenieter. 





 Fijn weekend allemaal!







5 opmerkingen:

  1. Wat een leuk blog weer!! En inderdaad een prachtige foto kan zo in een lijstje.
    Wel ff gelachen om het zakje voor een fooi bij de kapper!
    Ja als wij op vakantie gaan komen we daar nooit😃

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijke blog en wat een geweldige foto's, is maar een tip he met dat envelopje bij de kapper.
    Nova geniet ook is wel te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mooie foto's! Dat fooienstelsel vind ik wel wat ongemakkelijk...maar ja, je went eraan....Annette

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zie heel veel fotos die zo in een lijstje kunnen, erg mooi en leuk allemaal. Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige foto's! Die eerste van de Manhattan bridge is echt om in te lijsten ja.
    En dat fooienzakje, bizar!

    BeantwoordenVerwijderen