zondag 21 februari 2016

This Brooklyn week #1




Ik zal regelmatig een week uit ons leven beschrijven, met wat bijzonderheden en leuke foto's.

Deze eerste weekjes in Brooklyn zitten er alweer op. Een week van uitersten. Ontzettend moe zijn van het reizen, langzaam wennen aan de nieuwe tijden en langzaam wennen aan het (toch echt) wonen hier in Brooklyn.

Leuk verhaal; Nova heeft ook erg moeten wennen.
Voor mensen die een beetje bekend zijn met hondengedrag. Honden plassen graag over andere plasjes  van buurthonden. Zo ook Nova, eerst even ruiken en dan lekker plassen. Je kan het ook wel "op de koffie komen" noemen. Ze laten echt even weten dat zij ook van de partij zijn.
Het viel ons direct op dat Nova een beetje moeite had om op de koffie te komen bij de buurt honden. Ze rook aan alle plasjes als een dolle, maar eroverheen plassen ho maar.
Alsof ze duidelijk wilde maken; "ik ken jullie nog niet"
Pas aan het eind van de week zagen wij een verandering en nu durft ze op de koffie te gaan! Wij zijn trots en staan weer te juichen bij elk plasje, net als in de puppy tijd haha.



De eerste week hebben we vrij weinig ondernomen. Moe van de afgelopen weken hadden we vooral behoefte aan rust, daarbij zaten er ook dagen tussen met temperaturen van -15, -20 en werd er geadviseerd niet zo ver van huis te gaan. 1 dag bedachten wij even naar " Prospect park" te lopen, een wandeling van zo'n 45 minuten heen en dan dus weer terug. Brrr het was toch echt veel te koud daarvoor. Het nadeel in NY is dat honden niet één restaurant of café in mogen. We bleven dus maar lopen. Op de terugweg waren we beide zo stijf in de benen en Nova maakte een rare beweging, Pats Boem, daar lag ik plat op de grond. Voorlopig blijf ik dat nog wel even voelen ben ik bang, mn ribben hebben een flinke klap gehad.


Deze week bestond ook uit het inkopen van wat basic spullen. Een Airbnb appartement bevat gelukkig een hoop basics, zelfs voor shampoo en afwasmiddel wordt gezorgd. Maar als je hier voor 8 weken zit heb je toch wat extra's nodig. Manden om de was in te doen, een goede spatel om mee te koken, want wat er hier in de la ligt is niet echt mijn keuze, 2 nieuwe hoofdkussens, want zoiets is toch ook heel persoonlijk en natuurlijk koelkast vulling. Etc...
Boodschappen doen is ook een hele nieuwe gewaarwording hier... waar je in AH de weg wist en waar ik met gemak kon bedenken wat we gingen eten, moet ik hier alles opnieuw gaan uitzoeken.





Gelukkig is er ook een oplossing voor als je niet weet wat je moet gaan koken: Take away!!
Ook hier is een app voor, maar wij hebben het geluk dat er echt van alles te vinden is op de hoek van de straat : Sushi, Indiaas, Surinaams, Hamburgers, Starbucks, Bagels en dat is nog maar een klein deel! Met gemak bestel je een (zelfs gezonde!) maaltijd voor 7 dollar. En met een beetje geluk kan je daar nog met 2 personen van eten.



Helaas gebeurde er de eerste week ook iets heel vervelends. Een flinke uitslaande brand 5 huizen verderop. Zo'n mooie brownstone, de bovenste 2 verdiepingen helemaal uitgebrand. Maxim liep even naar buiten om te kijken wat er toch aan de hand was. Na een hoop gegil besloot ik toch ook maar naar buiten te gaan met Nova, want dan zit je ook niet zo op je gemak in het huis. Dat gegil was toen al voorbij. Wat bleek; de brand was van het ene op het andere moment verergerd en de brandweer mannen konden niets anders dan uit het raam springen. Wat ik heb begrepen van Maxim, die alles heeft gezien, er bleef er eentje hangen aan een soort haak, brandend!! Gelukkig is het allemaal goed gekomen, maar het was geen pretje om te zien. Het blijkt tijdens deze koude dagen toch schering en inslag te zijn met huisbranden. Mensen gaan zelf prutsen met electrische kacheltjes, of andere manieren verzinnen om het warm te krijgen. Levensgevaarlijk. Ik ben blij dat wij hier een degelijke CV hebben.




Nova weet al waar de dierenwinkel is, hier om de hoek. En ze gaat er steevast voor de deur zitten. Geen wonder want ze vindt de kassa juffrouw erg interessant (zie foto).
De winkel heet: Who's your Doggy.  Hilarische naam toch?

Uiteten omdat we 15 jaar verkering hebben :)

Dit is een afsluiting van bijna 2 weken rust en vakantie (voor zover dat kan met een eigen bedrijf)
Ook hebben we veel dingen in werking gesteld die nodig zijn om hier te kunnen wonen en leven. Telefoon nummers, bankrekening etc.
Vanaf deze maandag gaan we allebei aan de slag op kantoor. Natuurlijk zal ik jullie ook een keertje meenemen ;) Nova kan inmiddels al lekker alleen thuis zijn voor een aantal uurtjes dus dat maakt het allemaal wel makkelijker. Ik zal part-time werken en zo doen we het dan :)

2 opmerkingen:

  1. Enerverende eerste weken! Mooi verhaal over Nova, gelukkig kan ze weer op de koffie haha!
    Gelukkig zijn jullie nu beetje gewend, en gesetteld. Nu het werken nog, maar ook dat zal wennen. Eng die brand, brr... Wat gevaarlijk dan zeg, zo'n geklooi met kacheltjes.Laat het maar snel voorjaar worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker weekje ;-)
    Maar geen enkel restaurant waar je met de hond in mag? Is dat bij wet, of zit er een gat in de markt daar? :-D

    Groeten
    Evert

    BeantwoordenVerwijderen