woensdag 17 februari 2016

Apartment tour



Na wat vragen over hoe ons appartement ons nu bevalt besloot ik om er maar een blogpost over te schrijven.

Wij huren de eerste 2 maanden dit appartement via Airbnb. In deze tijd gaan wij op zoek naar een appartement voor langere termijn. Dit gaat meestal via een makelaar en dat kan je toch het beste regelen als je ook op locatie bent.

Vandaar nu nog even 2 maanden dit appartement. Wij hebben al met de eigenaar gepraat over een eventuele verlenging, wat helaas niet mogelijk bleek, maar dat verklaard al dat we het hier erg naar ons zin hebben!!

Airbnb is de ideale manier om in een stad te verblijven zonder je direct tourist te voelen.
Wij hebben er in Brooklyn al vaak gebruik van gemaakt. Je hebt beschikking over een heel appartement, het voelt als je eigen huis en je bevindt je tussen de bewoners van de stad.




Dit appartement ligt in de wijk Fort Greene. Het ligt eigenlijk op de grens Fort Greene, Clinton Hill. Een hele mooie wijk met veel brownstones, de typische huizen die je vast wel kent uit de films. Wij zitten tegen Myrtle Avenue aan, een brede straat met veel kleine shops, die wat meer multi culti is. 2 straten verder bevindt zich Fort Greene Park, een prachtig park op een heuvel gelegen met velden en paden, waar Nova elke ochtend en avond heerlijk mag loslopen.

Het appartement bevindt zich op de beneden verdieping/ ground floor. Op de foto zie je het poortje onder de trap. Hier in NY zie je veel van deze architectuur. Deze beneden verdieping is aardig ruim, ongeveer 20 meter diep.



Je komt binnen in een klein halletje met een kelder voor algemeen gebruik en daarnaast onze voordeur. Rechts heb je de slaapkamer, aan de straatkant. Een ruime en lichte kamer met ook nog eens een grote inloopkast, ideaal. We konden direct onze koffers opslaan incl de kennel van Nova.


Het (enige) toilet bevindt zich in de badkamer, met bad, allemaal heel netjes.











De woonkamer is een soort doorloop naar de keuken en bevindt zich midden in de ruimte. Een fijne ruimte met 2 bankstellen, waarvan eentje een slaapbank. Een salontafel, TV ( met alleen internet helaas) en een prachtige foto :) Deze hing er natuurlijk eerst niet, deze heb ik kado gekregen van Maxim als welkomst kado, lief he! Deze foto is genomen tijdens onze laatste reis hier in Brooklyn, bij koffiezaakje "Milk" aanrader om eens heen te gaan!
In NY is het altijd maar afwachten hoe het is gesteld met verwarming (soms erg oud en gevaarlijk) en kookvoorzieningen, maar in dit appartement is gewoon Centrale verwarming.





De keuken is voor NY begrippen groot! Een fijn keukenblok met alles er op en eraan, een mooi fornuis en eiland. Tevens een fijne eettafel en genoeg ruimte om ook thuis te kunnen werken.
Een mooie grote koelkast en wasmachine, van alle gemakken voorzien.

Dan hebben we nog de tuin, wat een traktatie. Jammer dat we hier in April al weer weg zijn, maar misschien krijgen we nog een beetje warmte mee in maart. De tuin delen we met de bovenburen incl 2 katten en Coco het hondje. Maar voor Nova ideaal om af en toe even in de buitenlucht te zitten.
Voorlopig zitten we hier dus prima :)
Zie hieronder nog een leuk 3D filmpje!


3D view of our Brooklyn apt. #theta360 - Spherical Image - RICOH THETA




3 opmerkingen:

  1. Leuk om te zien hoe jullie daar wonen! Leuke woning ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is helemaal niet verkeerd...jammer dat jullie er zo snel weg moeten....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk appartement! Jammer dat jullie er niet langer kunnen blijven. Voorlopig maar even van genieten dus. En er zal vast iets anders leuks op jullie pad komen.

    BeantwoordenVerwijderen