vrijdag 8 januari 2016

Nova en Brooklyn #2

Blij in het hotel


We zijn alweer een poosje verder en zo zijn we ook verder met de voorbereidingen.


Gelukkig is oud en nieuw achter de rug. Met Nova is dat altijd een ramp. Ze vertoond angst gedrag, wil niet uitgelaten worden en is aanhoudend aan het blaffen. En dat begint al met de dagen voor oud en nieuw. Heel vermoeiend dus.
Gelukkig hadden we een hotel op de Veluwe geboekt. Midden in de bossen en dus geen last van vuurwerk. Kijk ons eens blij kijken :)

Hondenbuffet?!
It is like a dream!





















Het restaurant bood een buffet aan er was zelfs aan de hondjes gedacht, met een waar honden buffet. De honden mochten ook mee in het restaurant, t was zo leuk om t zien, de hondjes waren allemaal heerlijk rustig waarschijnlijk blij dat ze van die knallen verlost waren en de baasjes konden heerlijk genieten van het diner. Iedereen blij.


Samen kijken in de kennel.
De kennel is inmiddels in huis.
Hij is van het merk Ferplast,  1 meter lang en echt een joekel.
We zijn rustig aan begonnen met trainen, maar proberen er niet de nadruk op te leggen. Nova weet dondersgoed wat de bedoeling is en als wij geforceerd gaan proberen haar erin te krijgen werkt dat alleen maar averechts. Dus een paar keer per dag trainen we een paar minuutjes. En op dag 2 ging ze er al in liggen!! Het deurtje zit er nog even niet in, eerst maar even zo en dan over een paar weken met deurtje oefenen.







Ik heb de dierenarts om informatie gevraagd met betrekking tot Nova haar reis. Ze adviseerden mij een Adaptil band (met feromonen) en eventueel rustgevende pilletjes waar ik de naam even van kwijt ben. Daar beginnen we eind januari mee, zodat ze ook rond de weken van de verhuizing wat rustiger is.

Ook moet ze een week voor de reis langs voor een gezondheidsverklaring. En moeten haar inentingen en rabies enting nog geldig zijn, maar dat is gelukkig t geval.
Tot zover weer het verhaal van Nova, het schiet al op, nog maar 32 dagen!!



2 opmerkingen:

  1. Oh het schiet nu zo op! Fijn dat Nova al iets gewend is aan de kennel. Zal toch nog een aardige onderneming voor haar gaan worden al met al... en dat van oudjaar is super natuurlijk. Jammer dat het met katten niet handig is, dan had ik alvast geboekt voor komende jaarwisseling.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat Nova van die lieve, bezorgde baasjes heeft die er alles aan doen om de reis naar haar grote avontuur in Amerika zo goed mogelijk te laten verlopen. Komt vast helemaal goed!

    BeantwoordenVerwijderen