donderdag 8 december 2016

This Brooklyn Week #39



Welkom bij een nieuwe weekblog!



Afgelopen zaterdag zijn wij samen naar Manhattan gegaan, dat doen we wel eens als we gewoon zin hebben om de buurt weer eens te verkennen. 
We stapten uit bij Canal Street dat ligt midden in China Town. Ik heb het al eerder gezegd; China Town is niet aan mij besteed, te druk, te veel gedoe op straat ( lees: straatverkopers) dus we liepen snel verder. Na China Town volgt Little Italy. Daar is het nog steeds rumoerig op straat maar de sfeer is er al een stuk gezelliger!



We liepen een klein winkeltje binnen waar ze verse pasta verkochten en namen daar lekker een zak ravioli mee, die we diezelfde avond hebben gegeten, heerlijk met een verse Marinara saus. 



Hierna liepen we door naar Soho ( South of Houston Street)
We waren in Soho op zoek naar Eileen's Special Cheesecake. 
Hier verkopen ze namelijk ... Cheesecake! Maar dan in enorm veel smaken en soorten. En ja hoor we vonden het kleine winkeltje en hebben er even heerlijk gezeten en geproefd! Echt een aanrader is het als je in de buurt bent, Eileens Cheesecake zit op 17 Cleveland Place.



Hierna hebben we de Cheesecake er weer afgewandeld en wel van Soho naar 14 Street, Union Square. 
In de Metrohal troffen we dit aan! 
Nadat Trump de verkiezingen had gewonnen was er een Psycholoog in NY die zich vrijwillig aanbood in de metrohal om met mensen in gesprek te gaan over hoe zij zich voelden.


Ook konden ze een post-it op de muur plakken. Nu, zo'n 3 weken later is dit het resultaat! Heel bijzonder om te zien!
Ik heb begrepen dat er met oud en nieuw confetti wordt gemaakt van de post-its en dat dit wordt afgeschoten, mooie symbolische gedachte!





Gisteren zijn we nog even gezellig uiteten geweest in ons favoriete restaurant hier in de buurt waar alles in kerstsfeer was omgetoverd. Fijn om nog even samen te kunnen genieten. 



En morgen vertrek ik dan naar NL!! Na exact 10 maanden vind ik het zo'n vreemd gevoel! Terug naar huis? Nee terug naar waar mn huis stond ;) Ik ga er zeker op en top van genieten. 
Groetjes!!


8 opmerkingen:

  1. Die post it muur in de metro is geweldig. Een hele goede reis naar NL en ENJOY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Doe je ook een update vanuit NL?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mooi die kerstversiering in het restaurant! En inderdaad hele mooie gedachte dat ze confetti maken van de post-its! Tot snel!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die post it's hebben we hier gezien op een foto in de krant. Er confetti van maken is een super idee. Goede reis en veel plezier!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat grappig die post it's.
    Leuk die kerst sfeer in het restaurant.
    Goede reis en veel plezier in NL.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat grappig al die post-its! En wat is het restaurant mooi versierd zeg.
    Goede reis, en zie je over een paar dagen, zin in :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goede reis morgen naar Nederland en veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ooo wat lijkt het me nu zo mooi in New York alles in de kerstsfeer!!
    En een goede reis en geniet lekker van je weekje Nederland..

    BeantwoordenVerwijderen