zaterdag 27 februari 2021

Welkom Maple!

 


Hier is ze dan,  Maple!


Afgelopen zaterdag hebben we Maple opgehaald in Upstate New York, een plaatsje 3,5 uur rijden van Brooklyn!

Wat hebben we geluk gehad dat we in contact kwamen met Robyn, de fokker van Maple. Het wachten op een rashond duurt tegenwoordig jaren, maar nadat zij hoorde van het overlijden van Nova wilde ze ons graag helpen. En wat hadden we het getroffen met deze fokker. Alles tot in de puntjes geregeld, prachtige pups en goede communicatie. We kregen zelfs toegang tot de webcam. 

De naam wisten wij al vrij snel. Ik kwam een keer een Toller tegen die Maple heette en vond het zo mooi en toepasselijk. Het ras "Nova Scotia Duck Tolling Retriever" is een Canadees ras en het Maple blad is een nationaal symbool voor Canada (zoals afgebeeld op de vlag). Tevens vinden wij het een hele lieve naam, doet het ons aan de herfst denken wanneer de bomen hier mooi rood kleuren en rood is de kleur van onze hond!



Op 27 december waren de pups geboren, 7 stuks in totaal. We hadden al aangegeven dat we graag een meisje wilde. Het waren 5 meiden, dus dat kwam wel goed :)



Het was ontzettend leuk om ze te zien groeien tijdens die 8 weken. Prachtig om dat gedrag te zien en ook hoe de moederhond met de pups om gaat. 

En toen was het dan echt zover, we gingen op pad om haar op te halen.  Een flink ritje, maar we hadden er vreselijk veel zin in! We hebben onderweg alle weersomstandigheden meegemaakt. Van zon tot aan een flinke sneeuwstorm. 




Maar daar was ze dan eindelijk; Maple!

We kwamen tegelijk met 2 andere gezinnen die beiden een mannetje kregen, zo konden ze nog even buiten in de sneeuw afscheid nemen. 




De terugweg naar huis was pittig, met ontzettend veel sneeuw en slecht zicht, maar Maple was ontzettend braaf. Ze sliep al vrij snel. Wat een heerlijk gevoel weer zo'n klein frummeltje op schoot.

De puppy tijd gaat zo snel, we zijn het grotendeels vergeten hoe dat was met Nova. 

Na een lange dag waren we weer thuis en moest Maple langzaam gaan wennen aan haar nieuwe huis. Boven hebben we een grote ren staan waar ze de ruimte heeft, beneden in de slaapkamer een bench. 



We zagen best op tegen de eerste nachten, maar ze heeft ons verrast door vrijwel direct te gaan slapen! Tot nu toe gaan we er een keertje uit 's nachts en that's it!





Maple doet het hartstikke goed, ze is ontzettend energiek, bijt graag overal in, doet graag alles wat niet mag, maar gaat daarna ook heel lief een paar uurtjes slapen. Een echte pup dus!



Het is heerlijk om weer een hond in huis te hebben en het is heerlijk om de puppytijd nog eens van voor af aan mee te maken. We zijn continu samen in gesprek hoe haar op te voeden en wat het beste werkt, erg leerzaam en leuk!


Inmiddels heeft baasje een Instagram account aangemaakt :Maplefrombk

Maar op mijn instagram Bloginbrooklyn zal je ook nog steeds veel voorbij zien komen. 


Tot zover de (P)update van Maple!





15 opmerkingen:

  1. Maple is een schattige pup, ik geniet zo met jullie mee. Maple had het niet beter kunnen treffen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi beestje! Veel geluk met haar!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijk verhaal weer. Nova zal, van over de regenboog waar ze meekijkt, blij zijn dat Maple nu bij jullie is. Heeft ze nou een soort Nederlandse rookworst om mee te spelen? 😜

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijk verhaal weer. Nova zal, van over de regenboog waar ze meekijkt, blij zijn dat Maple nu bij jullie is. Heeft ze nou een soort Nederlandse rookworst om mee te spelen? 😜

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een heerlijke pup is Mable, superschattig en zo lekker fluffy. Vind het een prachtige naam.
    Heel veel geluk en plezier met haar!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Verliefd! Wat een schatje, Chantal en ik zitten vol liefde naar je blog te kijken. Ik zit niet op insta (Chantal wel :)) maar hoop via het blog maple bij jullie te zien opgroeien. Heel veel geluk en genieten van elkaar, maar dat gaat vast en zeker lukken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een hartverwarmend verhaal!Maple ziet er zo leuk uit; zou ze zo kunnen knuffelen!
    Such a sweetheart.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke, lieve hond. Echt een plaatje.geniet van haar en heel veel geluk.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een dotje, ik heb me meteen aangemeld op insta.

    BeantwoordenVerwijderen