dinsdag 9 februari 2021

Happy New Home



Voor ons is het heerlijk dat het nieuwe jaar met zoveel nieuwe energie begint. Iets om naar uit te kijken. 

We hebben het afgelopen jaar echt op een moeilijke manier afgesloten en willen graag weer verder, hoe verdrietig ook. 

Wij wisten dat we in het begin van het jaar graag zouden willen verhuizen, liefst naar een huis op de begane grond, met tuin. En dat is ons gelukt!

Het huis wat wij voor ogen hadden voor over een jaartje of 10 hebben we nu al gevonden!




Deze week is het precies 5 jaar geleden dat wij met 2 koffers en lieve Nova vertrokken uit Nederland, op naar het grote avontuur in NY. Niet wetende voor hoelang, maar gewoon het avontuur aangaan. 


ONZE MOOIE AIRBNB OP DE BENEDENVERDIEPING


We kwamen terecht in een fijne Airbnb, in een echte Brownstone, zoals je ze uit de films kent. En we wisten al vrij snel dat Brownstones ons favoriete soort woning was hier in NY. 

Als je niet weet wat een Brownstone is; Het is een klassieke woning vaak uit eind 1800 bestaande uit zandsteen, wat hier in the USA vaak Brownstone wordt genoemd. Je kan het een beetje vergelijken met de grachtenpanden in Amsterdam, hoge statige woningen. Tegenwoordig zijn de meeste Brownstones al meerdere malen gerenoveerd en kunnen ze allerlei structuren en kleuren hebben. Je ziet ze door de hele stad van Brooklyn tot aan Harlem.

De meeste mensen vergelijken het met het huis van de Huxtables ( Cosby Show) Of voor de iets jongere generatie een huis zoals bij Sex and the City. 



Deze Airbnb was tijdelijk, ook al hebben we er ruim 2 jaar mogen wonen. We hebben altijd nog goed contact met de familie in het huis. Maar we hielden het in ons achterhoofd, een mooie ruime Brownstone, met  tuin voor ons zelf, als dat ooit zou kunnen?....




Na deze woning kwamen we terecht op een heel andere locatie en wel 23 hoog, waar we 3 jaar lang met veel plezier hebben gewoond! Wat een uitzicht, zo uniek! Een sportzaal in het gebouw, een doorman, alles nieuw. Het was genieten! Maar vooral het laatste jaar met Nova was ook intens. Nova, die veel ziek was, liften die het vaak begaven ( ja, 23 verdiepingen omhoog klimmen is geen grapje) De drukte rondom het gebouw (want midden in de stad). Het was een goed moment om verder te kijken. 

Op het moment dat wij klaar waren om te gaan zoeken, was Nova helaas net overleden, we hadden het haar zo gegund! Dat maakte het ook wel extra emotioneel. Maar we hielden in ons hoofd dat we gingen zoeken naar een huis waar onze pup fijn kan opgroeien. 

Er zijn afgelopen jaar veel mensen vertrokken uit de stad, in verband met COVID. Mensen die niet hoognodig meer in de stad hoeven te zijn voor werk, zoeken iets buiten de stad of zelfs in een andere Staat. 

Het aanbod aan woningen was dan ook ruim en de prijzen waren gunstig. 

Al snel kwamen wij tegen waar we naar zochten!

Bezichtigen in NY gaat snel. Ik denk te vergelijken met een stad als Amsterdam. Ben je geïnteresseerd? Dan maak je er gelijk werk van. En zo hadden wij binnen een paar dagen alles rond!


DAG, PRACHTIG UITZICHT


WAT KAN JE VEEL VERZAMELEN IN 5 JAAR!



En nu een paar weken verder zijn we al verhuisd!

Wij wonen nog steeds in Brooklyn en niet eens zover van onze vorige 2 woningen. Deze omgeving vinden wij gewoon erg prettig. Een rustige straat, maar op 5 minuten afstand van Downtown Brooklyn en de metro's naar Manhattan. Boetiekjes en restaurantjes om de hoek en Malls op loop afstand. 


We vonden dus wat we zochten; Een brownstone, met tuin! En sneeuw haha.




Een mooie woning waarvan wij de 2 onderste verdiepingen bewonen. 2 slaapkamers en een mooie woonkamer. Een tuin en een ruim balkon. 

Ik kan niet wachten om alles in bloei te zien in de tuin, maar de eerste dag was ook wel een verrassing; het begon te sneeuwen! 

We wonen er nu ruim een week en zijn hier erg gelukkig, we horen de vogeltjes weer fluiten, we staan in een paar stappen buiten en de nieuwe omgeving geeft ons echt energie. 



ONDERTUSSEN WORDT HIER VERGADERD WIE ER GRAAG NAAR BROOKLYN WIL


En nu... nog 2 weekjes wachten op onze pup! Die groeit als kool en we kunnen niet wachten om haar hier rond te zien lopen. We weten op dit moment niet welke pup het wordt, dus dat wordt nog een verrassing, maar ze zien er allemaal perfect uit.



Proost op het leven, bedankt voor het lezen en ik kom snel weer terug met een pup update, oftewel een Pupdate!

9 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met je nieuwe woning, prachtig.Brooklyn is prachtig en cosy, trendy en ga zo maar door!!! Excited voor de nieuwe pup!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een schitterend karaktervol huis, ik hoop dat jullie daar heel gelukkig worden, Nova zou vast niets anders voor jullie wensen.
    Over 2 weken de nieuwe pup, ga vooral foto's spammen, ik kan niet wachten op je 'pupdate'😍

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige woning! Wat zullen jullie hier fijn wonen, en straks ook van de pup genieten. Zo jammer toch dat Nova het niet meer mee kon maken.
    En wat heerlijk, die haard.
    Geniet er van!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een geweldig mooie stek en de puppies zien er allemaal heel knuffelbaar uit. Geniet van allebei volop!

    BeantwoordenVerwijderen