zondag 21 maart 2021

Almost Spring in Brooklyn





Hallo allemaal, we zijn alweer bijna 4 weken verder dus het wordt weer eens tijd voor een update.

 

Hoe gaat het met jullie in Nederland? Wij volgen het nieuws natuurlijk en vinden de maatregelen rondom Corona toch echt behoorlijk heftig in Nederland en wat duurt het lang voordat er weer wat versoepeling komt. 



Wij hebben in NY een vrij strenge lockdown gehad direct in het begin en vanaf daar zijn dingen weer langzaam soepeler geworden. Soms begrijpen we ook niet helemaal waar om híer nu de restaurants al weer open gaan met 50% capaciteit ( voelt voor ons nog niet veilig) maar goed, daar blijven wij dan gewoon nog even uit de buurt. Gelukkig kunnen we wel lekker een terrasje pakken. Ook zijn alle winkels gewoon open, maar wij komen er vrijwel nooit.

Wij moesten in NY al vrij snel altijd en overal een masker dragen, ook op straat en dat is nog steeds het geval. 

Ik ben heel blij dat er weer wat mooier weer aan zit te komen. Hopelijk mogen jullie ook snel weer een terrasje pakken, want dat is iets waar ik nu echt wel van kan genieten. Koffietje in de zon. Nu natuurlijk met een lieve pup erbij die alle aandacht krijgt. 

Er zijn niet veel andere foto's dan die met Maple, want ja, wat maken we verder mee hè? Haha

Hopelijk kan ik jullie de volgende blog wat meer laten zien van het voorjaar en onze nieuwe wijk, als alles er wat fleuriger uitziet.




Maple doet het hartstikke goed! Vandaag is ze alweer 12 weken!

De afgelopen weken waren best pittig! Maple is een hondje die alles wil meemaken en als ze wakker is er ook 100% voor gaat. Je zit dan geen moment stil en moet heel goed opletten wat ze doet en waar ze is. 

Het scheelt wel dat ze na een dik een uur ook weer erg moe is en heerlijk kan slapen!





Nu Maple nog zo lekker klein is, kan ze bij lange wandelingen nog mee in de rugzak. Dat gaat hartstikke goed. En zo hebben we al een paar leuke uitstapjes gemaakt. 





We zijn een week geleden voor onze trouwdag lekker naar het strand gegaan, het was prachtig weer! Voor Maple de eerste keer aan zee! Spannend, maar ook erg interessant.  Terrasjes pakken kan ze heel goed, ze gaat lekker liggen en gaat slapen, prima!!



We hadden besloten de metro naar het strand te nemen zodat ze ook zou wennen aan het reizen met de metro. Dat vond ze totaal niet eng! Dus dat geeft hoop.  






Een weekje later pakte ik nogmaals de metro om even de post op kantoor op te halen en ze kon dus weer gezellig mee. 





Sinds een paar dagen mag Maple rustig aan socialiseren met hondjes die ingeënt zijn. ( Omdat ze nog jong is en niet alle vaccinaties heeft is ze natuurlijk erg vatbaar). 

Dat is zo leuk om te zien, ze is afwachtend maar ook super nieuwsgierig! 

En toen kwamen we ook nog eens Duck tegen, ook een Toller die bij ons in de straat woont, want een knappe hond he? 





We genieten ook volop van ons nieuwe huis. Nu het weer wat mooie weer is kunnen de deuren lekker open, ben ik de tuin een beetje lente klaar aan het maken, over een poosje gaat de magnolia bloeien, ik zie de knoppen al groeien!




MAPLE SYRUP MET DE NAAM NOVA!




TOT DE VOLGENDE BLOG! 

4 opmerkingen:

  1. Wat een gezellig blog, zo vrolijk. Maple is een schatje, fijn dat ze overal mee naartoe gaat. Wij wachten ongeduldig op hogere temperaturen en versoepelingen, maar het ziet er niet goed uit helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijke foto's van Maple, en fijn dat jullie haar mee kunnen nemen, zo kom je tenminste nog eens ergens.
    Fijn dat jullie ook op terras kunnen. Hier kan nog niks. Lees net dat er ook geen versoepelingen komen. Vond het al aardig uitzichtloos, maar nu helemaal...
    Hopelijk wordt het straks beter met mooi weer. Want hoe lang trekken mensen dit nog, en nog niet te spreken over alle ondernemers...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk leuke foto's (de eerste toto in dit blog is echt top - wat een aandacht voor je van Maple) en een leuk verhaal erbij natuurlijk. Hier blijft het - net als de rest in Europa overigens - tobben met versoepelen of juist niet. Persoonlijk maakt het voor Ingrid en mij overigens gelukkig niet veel verschil. We doen wat we mogen en kunnen al zijn er natuurlijk zaken die we graag weer zouden doen zoals gebruik maken van ons abonnement op de zoo. Maar ja, het is niet anders en we wachten geduldig af en volgen de regels. Ooit komt het echt wel weer goed. Be safe, keep calm and carry on ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een geweldige knuffelfotos van Maple, ze is ontzettend mooi en lief en houdt jullie goed bezig :). Wij wachten met smart op wat versoepelingen maar het zit er helaas niet in, zucht, maar genoten van je blog, dat tovert een glimlach hier op onze gezichten. Liefs Mariska

    BeantwoordenVerwijderen