zondag 16 augustus 2020

This Brooklyn Summer



test


 Hoi allemaal, 

Ik was het een beetje zat om de blog telkens een corona blog te noemen hoor, dus we gaan weer terug naar de zomer blog!


Elke avond ligt ze gezellig bij ons


Het is inmiddels ruim 2 weken geleden dat Nova haar diagnose kreeg. Ze heeft Lymfeklierkanker. 

3 weken geleden merkten we wat bulten in haar nek op en een paar dagen later bevonden we ons even op een heel andere wereld. 

We hebben inmiddels ook wat meer duidelijkheid over het type lymphoom , dat is namelijk type B. Dat is vooral belangrijk voor de prognose en de behandeling. Type B is het betere type, waarbij chemo meer succes zal hebben. Dus dat is positief.

We hebben dus ook besloten om een Chemo protocol te starten. Voor Nova betekent dit dat ze goede kans heeft op remissie. Dat wil zeggen dat haar toestand tijdelijk weer kan verbeteren na behandeling. We zijn hierbij wel realistisch en weten ook dat de ziekte ook weer terugkeert binnen korte tijd. Maar voor ons is het op dit moment wel zeker de moeite om er nog wat aan te doen, dus we gaan ervoor.


test
NET KLAAR MET DE EERSTE BEHANDELING



Nova krijgt 16 chemo behandelingen in totaal dat is natuurlijk best pittig. De eerste behandeling was ook geen succes, ze was er behoorlijk ziek van. We schrokken daar erg van, we brachten een vrolijk energieke hondje naar de dierenarts en ze kwam er doodongelukkig weer uit.  

Dat schijnt wel uitzonderlijk te zijn aangezien het bij maar 10- 20% van de honden bijwerkingen geeft, we hadden dus pech. Ook erg moeilijk dat je niet mee naar binnen mag en dat we de dierenarts alleen per telefoon hebben gesproken. Allemaal best stressvol dus. 


NOVA BEGRIJPT T NUT VAN EEN PLASMATJE NIET ECHT


Nu 2 weken later en na de 2e behandeling gaat het véél beter met haar. Wellicht ook door de prednison die ze erbij krijgt, we zien nu eigenlijk niets geks aan haar. Behalve dat ze elk uur een flinke plas moet doen, wat soms nog wel eens mis gaat als je met de lift eerst naar beneden moet, maar dat nemen we voor lief!

We hebben ook een pak plasmatjes aangeschaft, maar daar snapt ze t nut niet van haha, ze gebruikt ze als een mandje. 

We bekijken het dus echt per week. Voor 4 weken geleden zeiden we nog vaak tegen elkaar "Nova wordt met gemak 16 of 17", zo goed doet ze het. Dan kan je het je voorstellen dat je bij zulk slecht nieuws nog wel wil vechten voor je hond.


DEZE MOK HAD IK AL EEN POOSJE OP T OOG EN NU DUS EINDELIJK BESTELD, EEN MOOIE STEUN VOOR DEZE PERIODE. JE KAN HEM HELEMAAL ZELF SAMENSTELLEN
https://gossby.us/


Verder zitten we hier nog in de strenge maatregelen. Restaurants zijn binnen gesloten, alleen buiten eten is toegestaan. Overal draag je een mondmasker, behalve als je dan op een terras zit. Sportscholen zijn nog steeds dicht en veel winkels zijn nog gesloten, voornamelijk winkelcentra zijn dicht. Wij vinden het wel even prima zo, al is NY echt wel veranderd hierdoor, de energie van de stad is weg. Het tourisme ligt plat en veel ondernemers redden het niet meer hierdoor.

Ook reizen doen we liever niet. Wij werken dus thuis zodat we niet met de metro hoeven. 

Reizen naar Nederland zit er voorlopig ook niet in en dat vind ik best verdrietig. De vraag is wanneer dit wel weer mogelijk is zonder teveel gedoe.

Door alle omstandigheden heb ik weinig foto's deze keer, we zijn voornamelijk druk met Nova en elk uur wandelen voor een plasje haha. 


ZODRA HET EVEN KAN GAAN WE LEKKER NAAR T WATER


LEKKERE TREK


IN DE UBER

GROETJES VAN ONS!!

4 opmerkingen:

  1. Fijn dat ze niet meer zo beroerd is na de chemo. Hopelijk slaat het aan 🙏🏻🙏🏻🙏🏻😘

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige mok 😍. Ik duim dat het aanslaat en fijn dat ze zich beter voelt. Wat een zware tijd voor jullie. Veel sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is wel fijn zeg, dat ze de "betere" variant heeft. En gelijk hebben jullie, zou er ook voor gaan. Fijn dat ze nu na de 2e niet meer zo ziek was.
    Die mok... prachtig!
    En ja, zo sneu voor alle ondernemers die het niet redden... hopelijk wordt het toch snel weer een soort van normaal. En voor jullie ook klote natuurlijk, dat je niet naar NL kan, maar ook niet weet wanneer het wél weer kan.
    Knuffel voor Nova! En voor jullie ook uiteraard :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een naar nieuws over Nova. Gelukkig dat de tweede kuur beter ging.
    Succes en sterkte voor/ met Nova.

    BeantwoordenVerwijderen