vrijdag 18 september 2020

Catskills Holiday



Hoi allemaal, 

Hier een blog vanuit ons vakantie adres in de Catskills, waar wij heerlijk 2 weken verblijven. 




In Mei verbleven wij hier al een week en we hadden het toen zo fijn dat we direct besloten nog een keertje te boeken. En wat zijn we daar blij mee! 
Het weer is hier heerlijk, al wordt het nu langzaam wat koeler. Dat heeft dan ook wel wat, want dan doen we 's avonds lekker de openhaard aan!

LEKKER SAMEN DE SPULLEN UITPAKKEN


In augustus hoorden we dat Nova ziek was en dat was natuurlijk schrikken. Wel waren we heel erg blij dat deze vakantie geboekt stond zodat we echt even 2 weken quality time hadden. 
Het aankomen bij het vakantiehuisje voelde dan ook echt weer als thuiskomen. Heerlijk in al het groen en de stilte, daar waren we echt aan toe!

Nova krijgt al vanaf Augustus chemo behandelingen en dat ging helaas niet helemaal soepel. Toen wij met de behandelingen begonnen werden wij uiteraard goed geïnformeerd en werd ons verteld dat chemo goed te doen is voor honden en dat de behandelingen vaak goed resultaat boeken. 

Helaas leek dat vanaf week 1 lastig te gaan bij Nova. Ze kreeg redelijk veel bijwerkingen. Er zaten zeker ook goede dagen bij, maar het was ook best intens omdat ze elke week weer een behandeling kreeg en je toch moet afwachten hoe het ging. 

Het resultaat na 4 weken chemo was helaas minimaal. Haar opgezette lymfeklieren hadden flink moeten afnemen, maar ze bleven vrijwel stabiel. We besloten toen ook over te stappen naar een ander chemo protocol dat iets beter behapbaar zou zijn voor haar. 


INPAKKEN EN WEGWEZEN



ER IS IEMAND BLIJ


We hadden er alle vertrouwen in en de dag van vetrek kreeg zij haar nieuwe behandeling. 

De eerste 6 dagen van onze vakantie waren genieten, Nova was dolblij met haar eigen achtertuin, het wandelen en het lekkere zwemmen. Alles op een heel rustig tempo hoor! En we voelden dat haar  lymfeklieren enorm afnamen in afmeting.


ALBANY CITY TRIP



KINGSTON BEACH 


STIEKEM ZWEMMEN IN DE STADSVIJVER IN ALBANY

Op dag 7 ging het echter mis, op het moment dat wij dachten dat deze chemo een groot succes was kreeg Nova een enorme terugval. Ze werd 's avonds behoorlijk ziek en het werd een spannende nacht. Ook waren haar lymfeklieren weer direct opgezet.


GEEN FOTO'S VAN EEN ZIEKE NOVA HOOR, MAAR GEWOON EEN PRACHTIGE FOTO


Gelukkig hadden we al weken van te voren een afspraak gemaakt met een oncoloog die iets dichter bij ons vakantie adres zat, voor het geval dat het nodig was en daar konden we dus ook de volgende dag naartoe. Wat hebben we daar veel geluk mee gehad, want het was even goed mis. 

Nova haar bloedwaarden waren veel te laag. Haar immuunsysteem had het totaal opgegeven, ze had flinke koorts en was helemaal op. 
De oncoloog daar was super behulpzaam en heeft ons er door heen geloodst. Let wel, alles gaat hier nog steeds zonder enig contact ivm corona, we geven Nova af en moeten buiten wachten. 

Hij informeerde ons via de telefoon wat Nova op dit moment nodig had ( een hoop medicatie/ antibiotica ) en we hebben een goed gesprek gehad over welk traject we nu nog zouden gaan doorlopen met haar.
Hij bevestigde dat Nova echt een pech geval is, waarbij de chemo gewoon niet aan blijkt te slaan. Om daarmee door te gaan zou uiteraard kunnen, met aangepaste hoeveelheden, maar dat voelt voor ons niet goed. 

LEKKER CHILLEN OP DE VERANDA


We hebben Nova in de afgelopen maand meerdere keren heel ziek gezien en dat maakte ons erg verdrietig. We willen haar het allerliefste nog bij ons hebben op een zo comfortabel mogelijke manier. Als dat dan een paar maanden korter is, maar met meer fijne momenten dan hebben we daar vrede mee.

Daarover gaan we volgende week in gesprek met de oncoloog in Brooklyn, maar voor nu gaan we nog even lekker genieten van onze vakantie!!

Gelukkig gaat het na een aantal dagen alweer veel beter met Nova, we zijn weer voor een checkup bij de dierenarts geweest en de medicijnen slaan aan. Rustig aan kan ze weer wat lopen en begint ze weer te schooien, haha. 

Geniet nog even mee van wat mooie foto's!

Groetjes van ons!

KOM MAAR HIER MET DAT WORSTJE!



TAS GELEEND VAN DE AIRBNB VERHUURDER, DIE NL ROOTS HEEFT



ALBANY STAD


ONZE FIJNE TUIN


NEDERLANDSE TOERIST ZET AMERIKAANSE BRIEVENBUSSEN OP DE FOTO


DAT ZAL 'M NIET GAAN WORDEN


MOOI GEDENKBANKJE



ELKE OCHTEND HEERLIJK EVEN ZEN IN HET GRAS


YES PUMPKIN SEASON IS HERE!!



HEERLIJK GENIETEN VAN HET AVONDZONNETJE


GEEN INTENSIEVE WANDELINGEN MEER MAAR WEL LEKKER BADDEREN


JE BLIJFT NOG EVEN BIJ ONS, AFGESPROKEN? 



LATEN WE NOU GEEN APPELS MET PEREN VERGELIJKEN HÈ

9 opmerkingen:

  1. Oeh wat heftig.... Zo balen dat ze zo ziek wordt van de chemo, en dat het weinig doet. Maar snap je helemaal, liever een korter leven dat goed van kwaliteit is dan met de chemo doorgaan op deze manier. Maar zo moeilijk, zit hier al met tranen in mijn ogen, laat staan jullie.
    Gelukkig hebben jullie nog lekker genoten van haar en de mooie omgeving. Wat een mooi verblijf daar. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel lief van je. Ja tranen vloeien regelmatig,je wilt ze t liefst nooit kwijt x

      Verwijderen
  2. Wat een moeilijke situatie, ik zit te huilen terwijl ik dit lees. Heel veel sterkte voor jullie allemaal en ik hoop intens dat ze nog even bij jullie mag blijven.Prachtige foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oo wat erg snap precies wat je bedoelt wij zitten met hetzelfde dilemma met onze hond bo.
    Het is gewoon je kind en je wil het alleen beste voor m.
    Maar waneer maak je de beste keuze..
    Geniet nog lekker van jullie vakantie de foto’s zijn prachtig

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ach wat ontzettend verdrietig om te lezen... Ik hoop dat de oncoloog volgende week nog een optie heeft. Heel veel sterkte, ik hoop dat jullie nog kunnen genieten daar, wat een mooie plek! ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  5. O, Ingrid, wat een moeilijke tijd, ik wens jullie en Nova heel veel sterkte en hoop dat jullie nog genieten van die mooie plek waar jullie zijn. Heel veel liefs en een dikke knuffel voor Nova

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een prachtige tijd hebben jullie nog samen gehad. Wat heeft ze enorm genoten!

    BeantwoordenVerwijderen