zaterdag 18 februari 2017

This Brooklyn Winter #4


Welkom bij winterblog 4!! 



Een verzameling foto's van de afgelopen weken.


SUPREME COURT

DIT ZIE JE VAAK IN NYC, ONTLUCHTING KOMT UIT DE GROND
Zoals vaker in het weekend,  maken wij een wandeling door een deel van de stad. Zoals deze keer, we besloten naar City Hall te gaan, de plek waar ook de Supreme Court zit, bekend van veel televisie programma's. Het is een mooie buurt om rond te lopen. Zakelijk, bedrijvig, maar ook veel winkels en restaurants. 
Vanuit hier zijn we nog richting World Trade Center gelopen en zo heb je er weer een paar uur opzitten. 


MEGA BITES DINER



En een keertje ontbijten in de Diner is ook zo leuk, hier zaten we aan de bar. Konden we lekker kijken naar de hardwerkende mensen ;) 
Gezonde banaan en verse jus haha. Ik raad mensen altijd aan eens bij een authentieke Diner te gaan eten in plaats van de bekende ketens. Daar zie je het echte leven en persoonlijk vind ik het eten ook lekkerder.... en de koffie ook ;) 




Deze dag was het 16 graden, de volgende dag werd er een sneeuwstorm verwacht!! ( zie vorige blog) Ja, zo kan het lopen hier. Enorme temperatuurswisselingen. 



Superbowl kijken in de pub!! Dit was een hele leuke avond! Het was een mooie wedstrijd om te zien (dat terwijl we er beiden geen bal van snappen) Ik heb vooral genoten van de opening, het volkslied, het bezoek van oud president Bush en zijn vrouw. Heel bijzonder. 
Helaas is ons favo pub/ restaurant getroffen door een flinke brand afgelopen week, voorlopig kunnen we hier niet meer heen   :(


Hier gingen we naar een vlooienmarkt die zich bevond in een oud bankgebouw! Normaal is deze vlooienmarkt rond de zomerdagen buiten, maar in verband met de kou nu dus binnen.  Het sfeertje met de oude spullen en het mooie gebouw was heel bijzonder, zie hieronder. 



 OUDE KLUIS, MET IN DE KLUIS ALLEMAAL JAREN 60 MEUBILAIR 


MAGNETEN












En hoe bijzonder is dit? In de hal van de bank zie je deze schildering. Met heel bekende plaatsnamen. Ja, er is nog steeds genoeg te zien van de Nederlandse geschiedenis in deze stad. Sommige namen worden nog gebruikt, al zijn ze wat verbasterd : Breukelen- Brooklyn, Midwout- Midwood, Boswijck- Bushwick. Amersfoort en New Utrecht hebben helaas een totaal andere benaming gekregen.  Maar je vindt nog steeds overblijfselen in veel straatnamen. 






Ook ben ik al weer een paar keer erop uit geweest met Sprout, zo ook naar een ijshockey wedstrijd van de NY Islanders. Zo kom je nog eens ergens!

En dan sluiten we af met...Nova ;) 
Fijn weekend allemaal!!

HELPEN MET HET BED OPMAKEN ;) 


LEKKER GEK DOEN


SELFIE TIME
BYE BYE!!!

6 opmerkingen:

  1. Leuke foto's,en blog dank je wel, knuffel voor Nova.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ontzettend leuk om weer mee te kijken, ik geniet altijd zo van je foto´s! Dikke knuffel voor Nova x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja wat een verschil he zo 16 graden en de dag erna sneeuw!!
    Maar jullie hebbe weer leuke dingen gedaan en weer leuke foto's van Nova..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super leuke foto's weer! En blijf het bizar vinden, die grote verschillen in temperatuur.
    Die zonnebril bij Nova, lief!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lekker lezen hoor zo'n blog! Leuke dingen en leuke fotos en geweldig die historie in de bank. Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen