zaterdag 24 juli 2021

Eindelijk weer naar Nederland!

 


Hee mensen, hoe gaat het daar? 
Wat jammer dat we nog steeds in de Corona zorgen zitten met zijn allen!
Hopelijk kunnen jullie een beetje genieten van de zomer. 

Over zomer gesproken, wij hebben hier in NY al meerdere hittegolven achter de rug. Voor diegene die hier wel eens zijn geweest in de zomer weten hoe het is. Heet, vochtig, klam!
Maar gelukkig hebben we AC, dus is het in huis aangenaam. 




Ik geniet op en top van het mooie huis en de tuin (val ik al in de herhaling?) en de buurt bevalt ons ook enorm. 
Maple vermaakt zich ook goed. Ze vindt het niet zo leuk om met de hitte buiten te lopen, ik krijg haar gewoon ook geen meter mee trouwens, maar dan kan ze lekker in de achtertuin afkoelen onder de sproeier.

We denken dat we in ieder geval in de zomerperiode thuis zijn en gaan wellicht nog iets zoeken om naar toe te reizen in September. 





Maar de eerste reis van dit jaar zit er inmiddels al weer op en dat was niets minder dan.... Nederland!

Voor mij was het inmiddels 1,5 jaar geleden dat ik in NL was geweest en natuurlijk hielden we het nieuws goed in de gaten wanneer het weer mogelijk zou zijn om veilig te reizen.
Voor ons als Green card houders was het op zich altijd wel mogelijk om te reizen, maar we voelden ons daar helemaal niet op ons gemak bij. In ieder geval wilden we eerst volledig gevaccineerd zijn en het liefst wilden we ook dat er geen quarantaineplicht meer was, want wij reizen altijd voor een kleine week op en neer. Daarbij wilden we heel graag samen naar Nederland reizen, want dat hadden we tot nu toe nog nooit gedaan!

Toen Maxim's moeder zei dat ze graag haar verjaardag uitgebreid wilde vieren en net die week alle restricties voor reizigers uit Amerika wegvielen zagen wij onze kans schoon!

Gelukkig waren er vrienden van ons bereid om op Maple te passen en konden we dus tickets boeken. 

En zo zijn wij dus op 7 juli in het vliegtuig gestapt!




De reis naar Nederland toe ging niet zonder slag of stoot helaas. 
Wij wisten al dat er totaal geen restricties waren voor reizigers uit Amerika, maar dat besef kwam pas goed toen wij in het vliegtuig zaten. 
Tot nu toe waren vluchten nog vrij leeg omdat er nu eenmaal weinig mensen gingen reizen, maar wij zaten in een volgeboekte vlucht. 
Wat bleek, de dag ervoor was er een vlucht uitgevallen. Samen met de weggevallen restricties was het dus onverwachts volle bak. Wetende dat mensen niet gevaccineerd hoeven te zijn, moesten we wel even heel erg wennen aan het idee en voelde het behoorlijk ongemakkelijk. Het "nieuwe normaal" ziet er toch een beetje hetzelfde uit als 1,5 jaar geleden!




Maar goed, we waren natuurlijk ook heel blij om samen naar onze familie te reizen!

Onze reis was kort maar krachtig, ook mede doordat we Maple niet te lang achter wilden laten. 

Na de verhuizing van ons naar USA hebben wij Nova nooit meer naar een oppas gebracht, ze werd al ouder en ik wilde gewoon liever bij haar blijven. 
Toen Nova overleden was wisten wij al dat we bij een eventuele nieuwe hond wel af en toe een oppas wilden zoeken zodat we wat makkelijker konden reizen als het nodig is. 
Gelukkig is Maple goed terecht gekomen en op wat aangebeten slippers na is alles vlekkeloos verlopen haha. 









Onze tour in NL begon in Eindhoven, waar wij de laatste jaren ook hebben gewoond. Werk werd gecombineerd met het bezoeken van vrienden en familie. 
Een heerlijke wandeling in het park en dan kunnen genieten van de mooie veldbloemen. 
's avonds heerlijke Surinaamse Roti gegeten!


UTRECHT









Vrijdag waren wij in Utrecht voor wat zaken en kon ik gelijk even van de mooie stad genieten. 
Hier kwam ik in mijn kinderjaren al veel, zo'n mooie karakteristieke stad!
Natuurlijk ben ik ook even de Hema ingedoken en wat neem je dan mee na 5 jaar in USA te wonen? 
Dingen die ik hier nog niet heb gezien: een zeem, theedoeken, cakeblik, theelepeltjes en washandjes haha
En bij Bagels & Beans hebben ze heerlijke paddenstoelenkroketjes op het menu, aanrader!




Vrijdag avond hadden we een fijne avond bij goede vrienden, ik weet dat ze dit lezen! Het was fijn jullie weer te zien. Zij hebben de mooiste tuin van Best, altijd weer genieten en wat inspiratie opgedaan. 


        ONDERTUSSEN IN BROOKLYN


ONDERWEG BIJ HET TANKSTATION EVEN DE KOEIEN AANSCHOUWEN


Na een heerlijk avondje en wat wijntjes snel naar bed en vroeg weer op. 
Eerst een PCR test op zaterdag ochtend voor, jaja, de terug reis. Want Amerika stelt nog wel eisen aan inkomende reizigers. 
Hierna door naar Friesland, waar mijn broer met zijn gezin woont. 
Daar hebben we heel de dag gezellig in de tuin gezeten met de familie, genoten van het prachtige weer en zelfs nog een boottochtje gemaakt!



IK HOU ZO VAN MOOIE TUINEN


HEERLIJK OM MIJN NEEFJES EN NICHTJES WEER TE ZIEN



BOOTTOCHTJE







MIJN 2 NICHTJES ZIJN AL BOVEN MIJ UITGEGROEID



FRIESLAND SKYLINE


Wachtende op de uitslag van de test bleven wij slapen in Friesland en reden wij op zondag weer terug naar Eindhoven voor het volgende familiefeestje ( Oja, dit was voordat er werd gewaarschuwd dat feestjes toch niet zo slim waren)
Nog steeds geen uitslag van de PCR, maar we hadden nog even, hebben we genoten van een heerlijk etentje en pakten we nog een terrasje met een vriend van ons in de stad. 


De volgende ochtend was het alweer tijd om onze koffer te pakken! En gelukkig kwam mijn negatieve uitslag die nacht ook binnen. Maar die van Maxim liet op zich wachten.
Dat was niet zo fraai want we hadden niet zoveel tijd meer voordat we zouden inchecken. Na 4,5 uur in de wacht te staan aan de telefoon bleek;  door de chaos in NL, "Dansen met Jansen" en testen voor toegang lag t lab helemaal plat. 
Er was geen garantie meer dat de uitslag binnen zou komen en dus pakten wij direct de trein naar Schiphol om daar een spoedtest te doen. 

En zal je zien, heb je flink wat geld betaald... komt de andere uitslag ook net binnen.
Met een dubbele negatieve uitslag en een bijna verlaten Schiphol ( heel bijzonder wel in deze tijd van het jaar!) verlieten wij het land weer op naar ons hondje. 


EN WE HEBBEN HET AVONTUUR BEIDEN OVERLEEFD :)


En zo zijn we alweer bijna 2 weken thuis!
Het was zo fijn om onze familie weer te zien, zeker omdat we niet zeker weten of het reizen makkelijk gaat zijn de komende tijd. Dit hebben we in ieder geval kunnen doen en wij zijn gezond en wel weer thuis!




4 opmerkingen:

  1. Heerlijk dat jullie deze reis konden maken. Toch weer iedereen gezien, want jullie kant op kan nog steeds niet helaas.
    En super dat jullie nu samen konden gaan. Fijn dat je een goed logeeradres had voor Maple, hele zorg minder.
    Fijne zomer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vliegensvlug, kort en zeer krachtig, maar jullie hebben wel genoten. Hopelijk volgende keer weer ooit zondee test uitslag, zodat ik n momentje mee kan pikken! Maar heerlijke foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat fijn dat jullie net in de korte tijd dat het wat beter ging in NL, hier waren.
    Ik kan mij goed voorstellen dat een vol vliegtuig niet echt lekker voelt.
    Dat is de reden dat wij in ieder geval geen nieuwe reis plannen totdat het echt de goed kant op gaat dus dat wordt op z’n vroegst wat ons betreft april volgend jaar. Dan moeten we natuurlijk ook nog als Europeanen toegelaten worden. Wat is Maple al weer groot. Het gaat veel te hard.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Erg fijn om te lezen hoe jullie het hier gehad hebben maar ook zo goed om Maple weer in je armen te sluiten.
    XX

    BeantwoordenVerwijderen