zaterdag 30 mei 2020

Catskills 2020




Make the best of the situation!


Dit jaar zouden wij een hele mooie reis gaan maken, iets waar ik al zo lang naar uit keek.
We zouden deze week ruim 2 weken naar Canada gaan en wel naar Nova Scotia.


Onze hond Nova is een Nova Scotia Duck Tolling Retriever, het ras komt oorspronkelijk uit Nova Scotia, Canada.
Nu we in NY wonen is Canada een stuk beter bereikbaar en leek het ons geweldig om deze road trip te kunnen maken met Nova.

Alles was al gepland totdat Corona roet in het eten gooide.

Gelukkig kon ik alles kosteloos cancelen, dat scheelde dan weer. En ik zal er niet te lang over doorgaan want iedereen moet er mee dealen;  "Vakantieplannen wijzigen"

Hoe en wanneer we nu wel naar Nova Scotia gaan is niet duidelijk en dat probeer ik ook maar een beetje los te laten. Deze hele situatie is voor iedereen onvoorspelbaar en je moet er maar het beste van maken.

Op vrij korte termijn besloten we deze maand om toch een weekje weg te gaan, maar dan gewoon in NY State.
Even de stad uit, de natuur in.




En dat is gelukt, we zitten op 2 uurtjes rijden van Brooklyn in The Catskills , regio Mid Hudson zoals ze dat ook noemen.

De maatregelen zijn hier net zo strikt als in de stad, dat betekent op dit moment nog steeds een lockdown/ PAUSE voor ons. Alleen de supermarkten/ essentiĆ«le winkels zijn geopend.  En restaurants voor afhaal. En buitenshuis draagt iedereen een maskertje.
Dat is voor deze week prima te doen voor ons, we zitten voornamelijk bij het huis en gaan er wat op uit met Nova.






Een indruk van onze fijne week:

Een heerlijke Airbnb hebben we gekozen. Een ruim vrijstaand huis van alle gemakken voorzien.






De eigenaar is geboren in Friesland en is verhuisd met zijn ouders toen hij 2 weken oud was. Aangezien we dus een connectie hebben lag er iets lekker voor ons op het aanrecht! Dat ze dat hier hebben kunnen kopen is wel heel bijzonder!
Wij slaan deze lekkernij zelf ook nog even in voordat we weer naar huis gaan.









Een heerlijk huis met genoeg hoekjes om te zitten, kasten vol kookboeken waar ik heel vrolijk van werd en.... een bubbelbad!!



LEKKER SPORTEN IN DE ACHTERTUIN ONDER DE BOOM

ZONSONDERGANGEN ZIJN PRACHTIG HIER


SHAUPENEAK RIDGE PARK

Voor Nova geen vakantie als ze niet iedere dag even kan plonsen.
We merken wel dat ze echt een dagje ouder wordt. Het zwemmen gaat net als vanouds hartstikke goed, en kenmerkend aan het ras zit er geen rem op, ze gaat maar door. Dat betekent dat wij aan moeten geven wanneer het klaar is en dat vind Nova maar stom.
Maar eenmaal thuis stort ze in en heb je de rest van de dag niets meer aan haar. Waarna ze de volgende dag weer vrolijk voor je neus staat en vraagt: " wanneer gaan we weer???"






We zitten midden in de natuur en om ons heen zijn veel natuurparken en wandelroutes. Die zoeken we uiteraard uit zodat we garantie hebben op plonsen.




's avonds is de tuin zo knus verlicht.


FALLING WATERS PRESERVE, SAUGERTIES

In deze omgeving zijn veel watervallen en kabbelende beekjes, dat is wel mijn favoriet. Mooie schaduwrijke bospaden en kabbelend water, heerlijk rustgevend.
Nova trekt ons echter direct verder want verderop is de Hudson!
Zij leest de kaart niet maar gaat haar neus achterna!




De mensen wonen hier zo heerlijk, lappen grond voornamelijk gras en in deze maand natuurlijk heerlijk groen! En genoeg ruimte voor een Camper Carport!





ESOPUS MEADOWS PRESERVE


Esopus, een mooi stukje strand aan de Hudson. Met een vuurtoren in het water.




AWOSTING FALLS

Gisteren gingen we weer op zoek naar een waterval en het werd Awosting Falls in Minnewaska State Park. Ook weer prachtig om te zien.







En vandaag, vrijdag de laatste volle dag, reden we naar een park hier om de hoek, die verrassend mooi bleek te zijn. Wel was het een flinke wandeling met veel klauteren voor Nova, maar wat een energie heeft ze op haar 11e.
Het lastige is toch wel de terugweg... dan heeft ze eigenlijk al teveel gegeven.
Maar om haar zo te zien genieten is heerlijk.

Het was een heerlijk week. Anders dan anders, want geen terrasjes of lekker ergens eten, maar vooral "thuis" blijven en wandelen, maar we hebben genoten! We hebben ook direct besloten in september nog een week te gaan, je moet er het beste van maken!

Hopelijk gaat ook alles goed met jullie, blijf gezond!





2 opmerkingen:

  1. Jammer dat jullie mooie reis niet doorging, maar dit is dan een prima alternatief. Je aanpassen moet je thuis ook, dus kun je net zo goed een weekje hier verblijven.
    Heerlijk dat jullie zo genoten hebben van de natuur, ziet er prachtig uit allemaal. En fijn voor Nova dat zij nog steeds zo lekker kan genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor wat Nova Scotia betreft, wat in het vat zit verzuurt niet, maar wat een geweldig mooie week hebben jullie gehad, logisch dat jullie meteen een week voor in het najaar geboekt hebben, een top locatie

    BeantwoordenVerwijderen